Domov Armature Vodomeri Odcitavanje Osmoza Servis O podjetju  
 
 
   

RADIJSKO-DALJINSKO odčitavanje števcev

 

RADIJSKI ODČITEK 

M-BUS ODČITEK 

 

Pri vseh vodomerih je s pomočjo primarnih impulznih elementov mogoče izvesti daljinsko odčitavanje vodomera. Magnet, ki se vrti na osi kazalca, ob vsakem obratu posreduje impulz preko REED-SWITCH stikala. Ti impulzi se zabeležijo v radijski modul, ki je enosmerni oddajnik. V odvisnosti od izbire osi kazalca, na katero pritrdimo magnet, nam impulzni element posreduje različne vrednosti odčitka:

K1 = 1 impulz na liter
K0,1 = 1 impulz na 10 litrov
K0,01 = 1 impulz na 100 litrov
K0,001 = 1 impulz na 1000 litrov oz. 1m3

CENIK (zip 1,65MB)

Daljinsko odčitavanje - predstavitev
Arrow bluetooth radijski sprejemnik
Arrow PRT radijski sprejemnik
Arrow optična glava
Arrow tehnična navodila

Za daljinsko odčitavanje lahko uporabimo katerikoli vodomerni števec z impulznim izhodom.

Arrow opis
Arrow predstavitev

 

Hydro-Radio 868 zunanji radio modul je enosmerni radijski oddajnik, ki se lahko uporablja tudi z drugimi tipi števcev. Uporablja mednarodni standard za komuniciranje protokol PRIOS, kateri je bil razvit kot del standarda CEN TC 294 (868 MHz) . Zato je lahko odčitan s katerimkoli sistemom, ki uporablja ta standard. Uporablja se za mobilno odčitavanje števcev. Splošna življenjska doba modulov v normalnih pogojih je 15 let. Moduli so lahko priklopljeni na katerikoli števec, ki je opremljen s pulznim oddajnikom (suhi kontakt) , odprti kolektor izhod (NPN tip) ali L-Bus izhod.

Modul navodila

 
Hydro-Radio 868 zunanji najprej sprogramiramo in ga vklopimo preko  “Opto IrDA” optični vmesnik. V primeru napak pri parametriziranju je potrebno izvesti novo konfiguracijo preko optičnega vmesnika. Za pravilno programiranje moramo optično sondo namestiti na optični vmesnik  radio modula.Sondo drži v poziciji njen lasten permanentni magnet.
Bistveni podatki potrebni za programiranje
                                  
• številka števca / številka modula
• število pulzov (enota/vrednost)
• odčitek števca (enota/vrednost)
• medij
• odčitovani datum
 
Podatki poslani preko radio modula se zbirajo na prenosnem radio sprejemniku priključenem na ročni terminal. Radio sprejemnik ima naslednje karakteristike:
 
- Standard skladen z: ISO TC 294
- Frekvenčna modulacija 868 MHz
- Napajanje: akumulatorske baterije
 
Z dlančnikom ali ročnim terminalom dobimo s pomočjo programske opreme podatke preko radio sprejemnika v uporabni obliki. Te podatke kasneje prenesemo na računalnik, kjer imamo nameščeno ustrezno programsko opremo.Podatke iz računalnika lahko izvažamo v *.TXT ali *.XLS obliki in jih tudi poljubno urejamo.