Domov Armature Vodomeri Odcitavanje Osmoza Servis O podjetju  
 
 
   

Izvir

 

 

KRISTALNO ČISTE VODE
v vašem domu
s pomočjo proizvodov


Kako pomembna je voda - tekočina za naše telo, vemo vsi že od rane mladosti. V ne tako davni preteklosti so nam komunalna podjetja brez večjih težav dovajala zdravo, čisto in pitno vodo v neomejenih količinah. Z njo smo zalivali vrtove, prali avtomobile,… in jo nekaj tudi brezskrbno popili. Danes, zaradi vseh znanih in neznanih onesnaževalcev okolja, pa postaja to iz dneva v dan večja težava. V želji, da bi bila voda vsaj pogojno užitna, morajo v prenekaterih vodovodnih omrežjih dodajati najvišjo dovoljeno količino klora, le-ta pa ne spada v skupino ''dobrih'' dodatkov za človeško telo. Poleg klora pa je v vodi še cela armada škodljivih snovi. V majhnih, občasnih količinah se jim naše telo še nekako upira, če pa takšno vodo pijemo, kuhamo in se z njo umivamo dnevno, tudi naš obrambni sistem lahko odpove. Rešitev tega problema pa je sorazmerno lahka: vgraditev ustreznega filtra v naš vodovodni sistem.

Nedvomno najsodobnejša in v Ameriki splošno znana najučinkovitejša tehnologija čiščenja vode je REVERZNA OSMOZA. Ta dopušča prehod skozi sistem samo molekulam čiste vode, ker so med najmanjšimi v naravi. Delce kot so razne soli, sladkorji, beljakovine, bakterije, virusi, kovine, kamen,… pa zadrži in jih kot onesnaženo vodo zavrže v odtok. Za to se ne uporablja nobena kemija. Sistem deluje samo s svojo strukturo. Ta tehnologija ni nova, le zaradi visoke cene membran se je do sedaj uporabljala predvsem v zdravstvu in farmaciji. Z razvojem novih materialov pa so cene sistemov padle do te mere, da so sedaj lažje dostopne širokemu krogu ljudi, ki jim je pomembno kakšno vodo uporabljajo. Življenjska doba sistema je ob rednem vzdrževanju praktično neomejena. Potrebna je le menjava filtrskih vložkov. Intervali menjave so odvisni od kvalitete in količine pretečene vode.

Glede vprašanja, ali je za nas boljša trda ali mehka voda, pa sta dve teoriji:
- po prvi je primernejša mehka, saj bolje izpira strupe iz telesa. Potrebne minerale telo dobi v zadostni meri z normalno prehrano.
- po drugi je to trda voda, saj naš organizem potrebuje minerale iz vode za normalno delovanje.
Odločitev je samo vaša. Če verjamete mehki vodi, vam jo zagotavlja sam sistem REVERZNA OSMOZA, če pa želite trdo vodo, vam prigradimo mineralizator, ki vrača vodi priporočeno koncentracijo čistih mineralov.

REVERZNA OSMOZA (RO) - Je proces čiščenja vode pri katerem se iz vode odstranijo... več